Παρακαλώ Περιμένετε

Γνωρίζετε την πραγματική σας ηλικία?

11.jpg

Η αλήθεια κρύβεται στα κύτταρά μας και στο Diaitology Clinic σας παρέχουμε τη δυνατότητα μέτρησης της Phase Angle με τον εξειδικευμένο Πολυσυχνοτικό Τμηματικό Αναλυτή Σύστασης Σώματος Tanita MC780.

Η γήρανση είναι μια φυσιολογική εξέλιξη υποστροφής και εκφυλισμού των κυττάρων που οδηγεί σε αργή μείωση των φυσιολογικών ρυθμών με προοδευτική απώλεια της λειτουργικότητας του οργανισμού. Ωστόσο, χαρακτηρίζεται από σημαντική ετερογένεια ως προς το ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται. Για το λόγο αυτό άτομα ίδιας ηλικίας παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές φαινοτύπου του γήρατος που εξαρτάται τόσο από το γενετικό υπόβαθρο του ατόμου όσο και από τροποποιήσιμους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Συνεπώς, η βιολογική μας ηλικία μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από την πραγματική.

Το Phase Angle (Γωνία Φάσης) αποτελεί δείκτη ακεραιότητας των κυτταρικών μεμβρανών και της συνολικής κυτταρικής μάζας, επιτρέποντάς μας να εκτιμήσουμε τη βιολογική ηλικία ενός ατόμου συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό.
Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές της Phase Angle είναι η ηλικία, η ύπαρξη νόσου, η διατροφή και η άσκηση. Συνήθως, μια τιμή γωνίας φάσης ≥6 είναι επιθυμητή για τους άνδρες και ≥5 επιθυμητή για τις γυναίκες. Καθώς γερνάμε παρατηρείται μια σημαντική μείωση της τιμής της γωνίας φάσης η οποία μπορεί να είναι ≥4. Έφηβοι οι οποίοι αθλούνται συστηματικά ή κάνουν πρωταθλητισμό είναι πιθανό να πλησιάζουν τιμή ≥10.
Η κακή διατροφή και η αύξηση του σπλαχνικού λίπους οδηγούν σε σοβαρές μεταβολικές διαταραχές αυξάνοντας την παραγωγή ουσιών που προκαλούν χρόνια φλεγμονή διαμορφώνοντας τοξικές συνθήκες που επιδεινώνουν τη δομή και τη λειτουργία των κυττάρων. Τα καλά νέα είναι ότι με τις κατάλληλες υγιεινοδιαιτητικές παρεμβάσεις μπορούμε να αυξήσουμε τις τιμές της Phase Angle βελτιώνοντας την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της ζωής μας.

Tanita Mc780
Η Γωνία Φάσης είναι μία από τις πολύτιμες παραμέτρους που λαμβάνονται από την ανάλυση πολλαπλής βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας. To phase angle είναι η χρονική καθυστέρηση μεταξύ μιας διέγερσης και της τάσης που παράγεται από ένα εναλλασσόμενο ρεύμα σε ένα αγώγιμο μέσο και εκφράζεται σε μοίρες της μετατόπισης φάσης.

Σύσταση σώματος

LOGOtypoNEW2

Στο Diaitology clinic εστιάζουμε με επαγγελματισμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σας απασχολούν είτε αυτά αφορούν προβλήματα υγείας είτε θέματα εμφάνισης.

Copyright by Cyberit.gr 2017. All rights reserved.